OKUL ÖNCESİ SINIFIMIZIN E TWİNNİNG PROJESİ BAŞLIYOR

Okul Öncesi öğrencilerimiz öğretmenleri Esengül Çelik önderliğinde proje çalışmalarına başladılar.Bu proje bir etwinning projesidir. Projemizin ismi "Renklerin cinsiyeti var mıdır?" Gerçekten cinsiyete göre renkler var mıdır yoksa sadece bizim renklere yüklediğimiz anlamlar mı vardır? Çocuklarımıza oyuncak veya kıyafet alırken renklerine göre mi alıyoruz? Pembe denince kız, mavi denince erkek mi aklımıza geliyor? Kızlar maviyi, erkekler pembeyi seviyorsa ne olacak? Hangi coğrafyalarda ya da hangi sosyokültürel düzeylerde renklerle cinsiyet daha cok bağdaştırılıyor? Amacımız çocuklarda önyargının oluşmasını engellemek. Çocukların cinsiyete bakılmaksızın istedikleri ve sevdikleri renkleri rahatça kullanmasını sağlamak. Projemiz başlıyor...

26.01.2021 185

26-01-2021